üzletág – 1927-2001 közötti időszak – végtermékeinek bemutatója érzékelteti azt a formai gazdagságot, aminek középpontjában mindig az EMBER állt, KÖRÉ és ÉRTE tervezték az autót… A biztonság, kényelem és ergonómia szinonímája az autóiparban a VOLVO lett.

A képre kattintva a VOLVO típuskínálatát bemutató diavetítés letölthető!

Ha a típusok közötti darabszám megoszlást vizsgáljuk 1927-2001 között, az egyben megmutatja a típusok népszerűségét is az adott időszakban. A legnépszerűbb egyes, kettes, hetes, kilences és a 850-es mellett figyelemreméltó a hármas típus igencsak magas darabszáma (1 millió 139 ezer!). A négyesekből 690 279 készült Bornban; 1927-2001 között összesen 12 015 510 VOLVO gurult le a gyártósorokról (Forrás: Volvo Car Corporation)!


A VOLVO csoport üzletágaiban a személygépkocsi üzletág értékében eltörpül a teherautó, nehézvontató, traktor, busz, vízijárművek, csónak- és hajómotorok, repülők, hajtóművek, űrhajózási alkatrészek, erdőkitermelés, nehézgépek és géprendszereinek üzletágai mellett. Globálisan ezek már sok-sok évtizede stabilan az elsők között vannak (Forrás: Wikipédia).


A honlapon szereplő anyagok, képek a “Volvo Car Corporation” és a magyarországi Volvo tulajdonosok szellemi tulajdonát képezik!